Bezglutenski kruh

Ovaj kruh bit će Vam dostatan za 8 osoba

Bezglutenski kruh

02:15

Sastojci:

Priprema

Kvasac rastopite u mlakoj vodi i mlijeku, a zatim ga umiješajte u ⅔ ukupne količine brašna te dodajte margarin ili ulje i sol.

Sastojke miješajte električnom miješalicom (spiralni nastavci) 10-ak minuta, dok ne dobijete homogeno mekano tijesto. Smjesu ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči.

U dignuto tijesto dodajte ostatak brašna, ponovno promiješajte i stavite u uljem namazan duguljasti kalup. Tijesto u kalupu izravnajte mokrom rukom, premažite uljem, pokrijte krpom i pustite da se ponovno diže.

Dignuto tijesto premažite razmućenim jajetom i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C oko 40 minuta.

Energetska vrijednost:

322

Ostali recepti

Složenac od tune i tjestenine
Pljeskavice od batata i kelja
Zapečena tjestenina sa šparogama
Salata od avokada i šparoga u slatkom curry umaku
Azijski losos
Palačinke sa cimetom, bananama i malinama
Piletina s porilukom i sjemenkama lana
Smoothie od mrkve, ananasa i jabuka
© 2024 Zdravi recepti