Zapečeni losos s rajčicom i bosiljkom

Bogato začinjeni file lososa.

Zapečeni losos s rajčicom i bosiljkom

00:30

Sastojci:

Priprema

Pomoću tučka i mužara zdrobite češnjak i 3/4 žličice soli dok smjesa ne postane kompaktna i umiješajte ulje.

Pećnicu zagrijte na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje na kojega stavite losos, tako da koža bude na donjoj strani. Premažite losos sa smjesom od češnjaka i pospite s 1/3 bosiljka. Rajčice narežite na kolutove i rasporedite ih po lososu te na kraju posolite s preostalom 1/4 žličice soli.

Stavite losos u pećnicu i pecite 10 do 12 minuta. Izvadite ga, pospite s preostalom 1/3 šalice bosiljka i poslužite.

Ostali recepti

Složenac od špinata
Salata od avokada i graha
Voćna torta
Zeleni smoothie od mrkve i jabuke
Napitak koji sagorijeva mast
Losos s pireom od graška
Smoothie od bobičastog voća i zobenih pahuljica
Salata od borovnica i kupusa
© 2024 Zdravi recepti