Riblji tacosi

Malo drugačija verzija klasičnog meksičkog jela.

Riblji tacosi Izvor slike: 123RF

00:25

Sastojci:

Priprema ribljih tacosa

1. Najprije pripremite umak tako što ćete u zdjelici pomiješati majonezu (ili grčki jogurt), sok od limete i mlijeko. Ako je potrebno, dodajte sol i papar po ukusu. Spremite u frižider do posluživanja.

2. Filete ribe narežite na štapiće debljine cca 2 cm.

3. Pripremite 2 plitke zdjelice. U prvu umutite jaje sa žlicom vode, a u drugoj pomiješajte krušne mrvice, koricu limuna i malo papra. Svaki komad ribe najprije umočite u razmućeno jaje, a zatim uvaljajte u mješavinu krušnih mrvica.

4. Ribu pržite na zagrijanom ulju 2-4 minute sa svake strane, odnosno dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.

5. Na zagrijanu tortilju stavite željene priloge, zatim stavite ribu i prelijte umakom koji ste ranije pripremili.

Ostali recepti

Piletina s brokulom i šampinjonima
Goveđi odresci s mahunama
Tjestenina s rajčicama i tunom
Tortilje s povrćem i avokadom
Juha od cvjetače
Jesenska salata za mršavljenje
Ragu od gljiva
Smoothie od malina i kokosovog mlijeka
© 2024 Zdravi recepti