Bijela riba u pećnici na mediteranski način

Za manje od pola sata možete pripremiti ukusan i lagan ručak.

Bijela riba u pećnici na mediteranski način Izvor slike: 123RF

00:25

Sastojci:

Priprema bijele ribe u pećnici na mediteranski način

1. Uključite pećnicu da se zagrije na 220 stupnjeva.

2. Filete ribe začinite solju i paprom s obje strane.

3. Vatrostalnu posudu premažite maslinovim uljem i poslažite filete u nju. Polovicu limuna iscijedite preko ribe, a drugu polovicu ostavite sa strane.

4. U dublju posudu stavite rajčice, luk, češnjak, masline, timijan, origano, sol i papar te 3 žlice maslinovog ulja.

5. Sve dobro promiješajte, a zatim ravnomjerno rasporedite preko ribe.

6. Pecite u pećnici 20 minuta.

7. Prije posluživanja preko svega iscijedite preostalu polovicu limuna i dodajte listiće bosiljka.

Ostali recepti

Smoothie od kupina i banane
Smoothie od đumbira, krastavca i limete
Tost s dimljenim lososom
Tilapija s ljetnim povrćem
Smoothie od jabuka i maslaca od badema
Azijski pileći burger
Salata od naranče i komorača
Zapečena tjestenina s tikvicama
© 2024 Zdravi recepti