Zapečeni losos s medom i limunom

Divan, slatko-kiseli losos oduševljava svojom prozračnom teksturom i punim okusom!

Zapečeni losos s medom i limunom Izvor slike: Depositphotos

00:25

Sastojci:

Priprema

  1. Pomiješajte med, soja sos, limunovov sok i mljevenu papriku.
  2. U većoj tavi zagrijte 2 žlice maslinovog ulja i stavite filete lososa.
  3. Začinite solju i paprom.
  4. Pržite losos oko 6 minuta.
  5. Dodajte preostalo ulje, okrenite losos i pržite ga s druge strane još 6 minuta.
  6. Izvadite losos iz tave.
  7. Dodajte češnjak i pržite ga oko 1 minute.
  8. Dodajte mješavinu meda i limuna i kuhajte dok se količina ne smanji za 2/3.
  9. Vratite losos u tavu i obložite ga umakom.
  10. Na pečene filete stavite kriške limuna i poslužite!

Ostali recepti

Grah s mrkvom i rajčicom
Peciva od jabuka
Salata od piletine, krastavaca i celera
Božićna priča
Piletina punjena gljivama i sirom
Energizirajuća zobena kaša
Napitak od zelenog čaja i jabuka
Linzer torta
© 2024 Zdravi recepti