Zapečena tjestenina sa šampinjonima

Ovo vegetarijansko jelo obiluje proteinima, a njegova kremasta tekstura će oduševiti i najveće mesne gurmane!

Zapečena tjestenina sa šampinjonima

00:50

Sastojci:

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama s pakiranja (pazite da ne prekuhate, neka ostane al dente jer će se dokuhati u pećnici).
  2. Nasjeckajte glavicu luka i prepržite kratko na ulju.
  3. Dodajte nasjeckane šampinjone.
  4. Pospite brašnom i lagano miješajte uz postupno dodavanje mlijeka.
  5. Kuhajte oko 5 minuta.
  6. Dodajte senf, sol i papar.
  7. Dodajte naribani sir i kuhajte još 1 do 2 minute.
  8. Skuhanu tjesteninu stavite u posudu za pečenje i prelijte umakom.
  9. Tjesteninu stavite u vatrostalnu posudu, prelijte umakom i pomiješajte.
  10. Pospite parmezanom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C, oko 10 minuta.

Poslužite toplo uz zelenu salatu ili svježe rajčice!

Ostali recepti

Napitak od grejpa i jabučnog octa
Kompot od trešanja
Smoothie od đumbira i banane
Slatka čokoladna priča
Jutarnji milkshake
Pohani svinjski kotleti sa začinskim biljem
Rolada od palačinke s lososom po receptu Jamie Olivera
Salata od piletine i ljetnog voća
© 2022 Zdravi recepti