Tjestenina s ajvarom

Lagana tjestenina u jednostavnom umaku od ajvara idealna je za sve ljubitelje ovog tradicionalnog jela, kojeg mnogi već imaju spremnog za zimnicu!

Tjestenina s ajvarom

00:20

Sastojci:

Priprema

  1. U proključaloj vodi skuhajte tjesteninu. Dok se tjestenina kuha, narežite poriluk i češnjak na komadiće, a ljutoj papričici uklonite sjemenje i sitno narežite pola papričice (ako ste ljubitelj ljutog, možete staviti i cijelu).
  2. Zagrijte ulje na tavi pa dodajte poriluk. Kad se poriluk kratko poprži, dodajte češnjak i ljutu papričicu i pržite još minutu.
  3. Dodajte vrhnje za kuhanje, začine i blagi ili ljuti ajvar (ovisno o tome kojeg volite). Dobro izmiješajte i ostavite da se kratko kuha. Zatim dodajte parmezan i ponovno izmiješajte dok se sastojci sjedine.
  4. Procijedite kuhanu tjesteninu (al dente) i dodajte u umak. Dodajte još začin po želji i poslužite toplo.

Ostali recepti

Smoothie od borovnica, brusnica i jogurta
Zobene pahuljice s bananom i medom
Paprike punjene piletinom i feta sirom
Toskanski bujon od teletine
Čokoladni smoothe od chia sjemenki za energiju
Čokoladni kruh od tikvica i datulja
Vegetarijanske tortilje s humusom
Veliki omlet
© 2022 Zdravi recepti