Kremasta tjestenina s gljivama i porilukom

Za ovu ukusnu kremastu tjesteninu potreban vam je samo jedan lonac. Kuhanje tjestenine direktno u umaku dat će posebnu notu ovom jelu.

Kremasta tjestenina s gljivama i porilukom

00:25

Sastojci:

Priprema kremaste tjestenina s gljivama i porilukom

  1. U dubljoj posudi zagrijte maslinovo ulje i popržite luk dok ne dobije smeđu boju.
  2. Na luk dodajte gljive i poriluk te kuhajte oko 8 minuta, odnosno dok voda od gljiva ne ispari.
  3. Zatim umiješajte češnjak, vrhnje za kuhanje i bijelo vino te dobro promiješajte.
  4. Nakon toga dodajte vodu, temeljac, tjesteninu i origano te kuhajte dok tjestenina ne postane al dente.
  5. Na kraju umiješajte parmezan i peršin.

Ostali recepti

Smoothie od kupina i jogurta
Salata od špinata, jagoda i ovčjeg sira
Torta od trešanja i badema
Halloumi sir s lećom, slanutkom i limunom
Humus od tamne čokolade
Sirup koji skida masne naslage s trbuha
Tjestenina sa šampinjonima i svježim povrćem
Goveđi odrezak s lubenicom
© 2022 Zdravi recepti