Nazad na početnu

Začinjena juha od leće

Ukusna i zdrava juha koja jača imunitet.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 1 nasjeckana mrkva
  • 1 nasjeckana stabljika celera
  • 4 nasjeckana češnja češnjaka
  • 2 žličice kumina
  • 2 žličice korijandera
  • 2 žličice đumbira
  • 400g nasjeckane rajčice
  • 800g leće
  • 500 ml povrtnog temeljca

Priprema

Priprema

Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, mrkvu i celer i dinstajte 4 minute. Dodajte češnjak, začine i rajčicu. Kuhajte, miješajući, 3 minute. Dodajte leću, temeljac i 3 šalice (750ml) vode. Kada prokuha, poklopite i kuhajte 10 minuta.