Ukusni i jednostavni – domaći rezanci

Priprema rezanaca nikada nije bila jednostavnija! Sve sastojke već imate kod kuće, stoga ne morate brinuti da će vam nečega ,,zafaliti''. 

Ukusni i jednostavni – domaći rezanci

00:10

Sastojci:

Priprema domaćih rezanaca

  1. Pomiješajte brašno s jajima i solju. Postupno ulijevajte vodu dok ne dobijete čvrsto tijesto koje se neće lijepiti za vaše ruke.
  2. Mijesite ga dok ne postane u potpunosti glatko.
  3. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na oko 3 mm debljine. Izrežite ga na pravokutnike širine oko 3 prsta te ih zatim ponovno izrežite na uže trakice.
  4. Skuhajte rezance u posoljenoj vrućoj vodi oko tri minute i poslužite uz varivo od ribe, mesni gulaš ili drugo jelo po želji.

Ostali recepti

Kruh od banane i kikirikija
Lignje punjene quinoom
Sladoled od trešanja
Namaz od tikvice i avokada
Muffini od limuna
Pileći ražnjići s tikvicama i gljivama
Salata od tjestenine, tune i krastavaca
Panzanella
© 2022 Zdravi recepti