Ukusna juha bez glutena, pogodna za dijabetičare
Ova gusta i kremasta juha ima bogat okus i vrlo malo kalorija, a osim što ne sadrži gluten, pogodna je i za dijabetičare!
Izvor slike: Depositphotos
Sastojci:
- 150 g slatkog krumpira
- 100 g krumpira
- 2 dl suhog bijelog vina
- 50 g mrkve, tanko narezane
- 2 dl kanola ulja
- 30 g poriluka, sitno narezanog
- 40 g luka
- 40 g narančaste ili žute slatke papire, sitno narezane
- 1 češanj češnjaka, mljevenog ili sitno nasjeckanog
- 2 kokošje ili goveđe kocke za juhu
- 1 lovorov list
- prstohvat soli
- prstohvat šarenog papra
- šaka oraha (po želji)
Priprema
- U velikom loncu zagrijte ulje, zatim dodajte mrkvu, poriluk, papriku, luk i češnjak. Kuhajte 5-6 minuta, dok povrće ne omekša.
- Zatim dodajte krumpir, kokošje kocke, obični krumpir, vino, papar i lovorov list. Kad sve uzavre, smanjite vatru i kuhajte još 20-ak minuta, dok krumpir ne omekša.
- Lovorov list bacite, a ostatak stavite u blender kad se malo ohladi. Miješajte dok ne dobijete glatku, gustu smjesu. Vratite u lonac ili u manje posude, ukrasite s orasima ili po želji.
Slatki krumpir štiti od raka, pomaže u održavanju normalnog krvnog tlaka, smanjuje rizik od pretilosti, dijabetesa i bolesti srca.