Ukusna juha bez glutena, pogodna za dijabetičare

Ova gusta i kremasta juha ima bogat okus i vrlo malo kalorija, a osim što ne sadrži gluten, pogodna je i za dijabetičare!

Ukusna juha bez glutena, pogodna za dijabetičare Izvor slike: Depositphotos

00:35

Sastojci:

Priprema

  1. U velikom loncu zagrijte ulje, zatim dodajte mrkvu, poriluk, papriku, luk i češnjak. Kuhajte 5-6 minuta, dok povrće ne omekša.
  2. Zatim dodajte krumpir, kokošje kocke, obični krumpir, vino, papar i lovorov list. Kad sve uzavre, smanjite vatru i kuhajte još 20-ak minuta, dok krumpir ne omekša.
  3. Lovorov list bacite, a ostatak stavite u blender kad se malo ohladi. Miješajte dok ne dobijete glatku, gustu smjesu. Vratite u lonac ili u manje posude, ukrasite s orasima ili po želji.

Slatki krumpir štiti od raka, pomaže u održavanju normalnog krvnog tlaka, smanjuje rizik od pretilosti, dijabetesa i bolesti srca.

Ostali recepti

Detoksikacijska juha od brokule i đumbira
Smoothie od kruške i dinje
Pureći kotleti s narančom i limunom
Quesadillas s muškatnom tikvom
Slatki kruh od aronije
Kompot od dunja
Smoothie od kelja, jagoda i đumbira
Smoothie od borovnica, kruške i chia sjemenki
© 2024 Zdravi recepti