Tjestenina sa špinatom i piletinom

Špinat je jako dobar izvor cinka i bakra.

Tjestenina sa špinatom i piletinom

00:45

Sastojci:

Priprema

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.

Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk i piletinu i dinstajte dok luk ne postane proziran, a piletina zlatno smeđe boje. Dodajte češnjak i dinstajte 1 minutu. Dodajte vino i pojačajte vatru. Kuhajte, povremeno miješajući, dok se udio vina ne smanji za pola. Smanjite vatru, dodajte špinat i kuhajte 2 do 3 minute.

Dodajte vrhnje za kuhanje, parmezan i mozzarellu. Nastavite kuhati, povremeno miješajući, dok se sir ne rastopi. Dodajte tjesteninu, dobro promiješajte i poslužite.

Ostali recepti

Smoothie od borovnica, špinata i bosiljka
Palačinke s limunom i ricottom
Kremasta juha od slanutka
Losos punjen špinatom
Limunada s lavandom
Pileća prsa s gljivama
Juha od celera i mrkve
Zobene pahuljice sa chia sjemenkama i borovnicama
© 2022 Zdravi recepti