Tjestenina s umakom od bundeve

Začinjeni umak od bundeve savršen je jesenski ručak koji je gotov u manje od pola sata.

Tjestenina s umakom od bundeve Izvor slike: 123RF

00:30

Sastojci:

Priprema tjestenine s umakom od bundeve

  1. Tjesteninu stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu dok ne postane al dente.
  2. Za to vrijeme pripremite umak. Najprije luk, bundevu i šampinjone operite i narežite na sitne komadiće.
  3. U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje i prepržite povrće oko 10 minuta. Dodajte sol, papar, šećer i čili te pirjajte još 1 minutu.
  4. Zatim u tavu s povrćem ulijte umak od rajčice i pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta.
  5. Umak prelijte preko kuhane tjestenine te na vrh posipajte ribani sir i ukrasite sjemenkama bundeve.

Ostali recepti

Napitak od zelenog čaja i papra
Orada s krumpirom i povrćem
Granola sa sezamom
Zapečene zobene pahuljice
Čips od kelja
Pašteta od tune
Smoothie od lješnjaka i kakaa
Janjeće pljeskavice punjene kozjim sirom
© 2024 Zdravi recepti