Tjestenina s umakom od bundeve

Začinjeni umak od bundeve savršen je jesenski ručak koji je gotov u manje od pola sata.

Tjestenina s umakom od bundeve

00:30

Sastojci:

Priprema tjestenine s umakom od bundeve

  1. Tjesteninu stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu dok ne postane al dente.
  2. Za to vrijeme pripremite umak. Najprije luk, bundevu i šampinjone operite i narežite na sitne komadiće.
  3. U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje i prepržite povrće oko 10 minuta. Dodajte sol, papar, šećer i čili te pirjajte još 1 minutu.
  4. Zatim u tavu s povrćem ulijte umak od rajčice i pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta.
  5. Umak prelijte preko kuhane tjestenine te na vrh posipajte ribani sir i ukrasite sjemenkama bundeve.

Ostali recepti

Tost s kremom od avokada, sira i bosiljka
Jesenski kolač
Čokoladni kolač
Juha od crvene leće
Losos s limunom i cimetom
Napitak od meda i cimeta koji potiče mršavljenje
Zapečeni losos sa salatom
Salata s kukuruzom i mozzarellom
© 2022 Zdravi recepti