Tjestenina s piletinom i gljivama

Isprobajte ovu kremastu eksploziju okusa!

Tjestenina s piletinom i gljivama

00:20

Sastojci:

Priprema tjestenine s piletinom i gljivama

1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Dvije šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina odvojite sa strane.

2. Pileća prsa začinite soli i paprom te kratko popržite na tavi s malo maslaca dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Kada se malo ohlade narežite na kockice.

3. U istu tavu dodajte narezane gljive i dinstajte 3 minute na srednjoj vatri. Umiješajte piletinu, vrhnje za kuhanje i 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina. Pirjajte još 3 minute.

4. Dodajte tjesteninu, 3/4 šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina, parmezan i sol po ukusu. Ako je umak pregust, dodajte preostalu vodu.

5. Prije posluživanja pospite s parmezanom.

Energetska vrijednost:

505

Ostali recepti

Salata od tikvica i vlasca
Piletina u marinadi od limete i meda
Karamel kolač
Smoothie od koprive, krastavca, limuna i repe
Njoki s tunom
Namaz od celera i jabuke
Tjestenina s graškom i špinatom
Ravioli sa sirom s tri vrste paprike
© 2022 Zdravi recepti