Tjestenina s pancetom i graškom

Grašak je jako dobar izvor tiamina i mangana.

Tjestenina s pancetom i graškom

01:25

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.

Razrežite bundevu popola po dužini i uklonite sjemenke. Polovice premažite iznutra maslinovim uljem, posolite i popaprite. Bundevu stavite na lim za pečenje, tako da je unutarnji dio okrenut prema gore. Pecite 45 do 60 minuta.

Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. Nakon što se bundeva ohladila, uzmite vilicu i povlačeći napravite špagete od bundeve.

Stavite u veliku zdjelu i pustite da stoji sa stranu.

Zagrijte maslinovo ulje u tavi, dodajte pancetu i pržite ju dok ne postane hrskava. Uklonite pancetu iz tave i stavite sa strane.

U istu tavu dodajte luk, češnjak i timijan. Dinstajte oko 5 minuta.

Dodajte pileći temeljca i sve promiješajte. Dodajte vrhnje za kuhanje i parmezan. Dodajte pancetu, smanjite vatru i dinstajte oko 10 minuta. Dodajte grašak i dobro promiješajte.

Prelijte tjesteninu umakom, pospite peršinom i poslužite.

Ostali recepti

Špageti u pilećem umaku
Tjestenina sa škampima
Kremasta juha od bundeve i leće
Čokoladne zobene pahuljice s kikirikijem
Svinjski fileti s jabukama i kupinama
Kolač od meda
Smoothie od naranče i špinata
Baskijske rajčice
© 2022 Zdravi recepti