Nazad na početnu

Tjestenina s lososom i češnjakom

Ukusan i hranjiv ručak za vruće ljetne dane.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 250g tjestenine
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1/2 šalice nasjeckanog bosiljka
  • sol
  • papar
  • sok i korica od 1 limuna
  • 1 filet lososa
  • 1/2 šalice parmezana

Priprema

Priprema

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Zagrijte pećnicu na 170°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Losos posolite i popaprite i stavite na lim za pečenje. Pecite u pećnici 15 do 20 minuta. 

Zagrijte ulje u tavi. Dodajte tjesteninu, češnjak, maslinovo ulje i bosiljak. Posolite i popaprite po želji. Dodajte sok i koricu od limuna. Dodajte losos i dobro promiješajte. Dinstajte 5 do 10 minuta, pospite parmezanom i poslužite.