Tjestenina s kremastim umakom od ricotte i špinata

Ova ukusna kombinacija tjestenine s umakom od ricotte i špinata zadovoljit će i najosjetljivija nepca.

Tjestenina s kremastim umakom od ricotte i špinata

00:20

Sastojci:

Priprema

  1. U kipuću posoljenu vodu stavite tagliatelle i kuhajte dok ne postanu al dente.
  2. Dok tjestenina kuha pripremite umak tako što ćete u tavi na niskoj temperaturi otopiti maslac i dodati mu protisnuti češnjak. Miješajte jednu minutu.
  3. Dodajte špinat i uz miješanje kuhajte 5 do 7 minuta, odnosno dok špinat ne uvene.
  4. Nakon toga umiješajte mlijeko i ricottu, te miješajte 5 minuta dok umak ne zgusne. Začinite po ukusu.
  5. Umaku dodajte parmezan i procijeđenu tjesteninu te sve dobro promiješajte da se sastojci spoje.
  6. Poslužite toplo.

Ostali recepti

Mediteranska salata od tune
Tjestenina s umakom od bundeve
Topli napitak s voćem
Smoothie od borovnica, avokada i banane
Lokarda ratatouille
Slani keksi bez jaja
Pita od bundeve bez šećera
Cheeseburger (Dijeta Jona Gabriela)
© 2022 Zdravi recepti