Tjestenina s kremastim pestom od avokada

Ako volite klasični pesto, tada će vas ova malo drugačija verzija popularnog umaka oduševiti!

Tjestenina s kremastim pestom od avokada

00:30

Sastojci:

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ostavite sa strane malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  2. Prepolovite avokado i izvadite njegovo meso.
  3. Štapnim mikserom ili u blenderu pomiješajte avokado, češnjak, sok od limuna, pinjole, maslinovo ulje, sol i papar u homogenu pastu. Ako je potrebno dodajte vodu od tjestenine koju ste ostavili sa strane.
  4. Pesto od avokada pomiješajte s vrućom pastom te dodajte narezane rajčice i svježi bosiljak.

Ostali recepti

Salata od celera s pršutom
Marinirani odresci od tune
Juha od krastavaca i poriluka
Salata od piletine, brokule i šampinjona
Juha od leće i mrkve
(Ne)tradicionalne pole od krumpira s Cambembert sirom i salatom od rukole
Salata od rukole, dinje i feta sira
Čaj od sjemenki komorača
© 2022 Zdravi recepti