Tjestenina s karfiolom, kaparima i krušnim mrvicama

Isprobajte laganu tjesteninu s karfiolom, kaparima, limunom i hrskavim mrvicama kruha

Tjestenina s karfiolom, kaparima i krušnim mrvicama Izvor slike: Depositphotos

00:35

Sastojci:

Priprema

  1. Stavite vodu u lonac da zakuha.
  2. Zagrijte dvije žličice ulja na srednjoj temperaturi. Dodajte češnjak i malo crvene paprike pa miješajte pola minute. Dodajte karfiol, ¼ žličice soli i 2-3 žlice vode te poklopite i ostavite da se kuha 2 minute.
  3. Potom maknite poklopac i pojačajte toplinu te miješajte dok voda ne ispari i karfiol porumeni 5-7 minuta. Kuhani karfiol maknite sa štednjaka.
  4. Na tavi zagrijte dvije žličice ulja. Dodajte krušne mrvice i prstohvat soli i miješajte dok ne dobije smeđe-zlatnu boju.
  5. U slanoj vodi skuhajte tjesteninu. Pri cijeđenju tjestenine odlijte ¼ vode u kojoj se kuhala u posebnu posudu.
  6. Iscijeđenu tjesteninu dodajte u lonac s karfiolom i kuhajte na srednjoj temperaturi. Dodajte vodu od tjestenine, kvasac, kapare, limunovu koricu i iscijeđeni sok, peršin, papar i 2 žlice maslinovog ulja. Miješajte dok se sastojci sjedine te dodajte začine po želji.
  7. Tjesteninu izvadite na tanjure i pospite s hrskavim prženim krušnim mrvicama.

Ostali recepti

Namaz od maslina
Pačja prsa u umaku od naranče
Jednostavni čokoladni mousse
Kolačići od zobi, kokosa i kakaa
Vegetarijanske palačinke na kineski
Brz i sladak keto doručak
Njoki sa šparogama u umaku od gorgonzole
Juha od špinata
© 2024 Zdravi recepti