½ velike glavice karfiola narezane na sitne komade
¼ šalice krušnih mrvica
500 g tjestenine
3 žlice suhog kvasca
2 žlice kapara
½ žlice limunove korice
1 žlica svježe iscijeđenog limunovog soka (otprilike pola limuna)
1 žlica peršina ili bosiljka
¼ žličice svježe mljevenog crnog papra
Priprema
Stavite vodu u lonac da zakuha.
Zagrijte dvije žličice ulja na srednjoj temperaturi. Dodajte češnjak i malo crvene paprike pa miješajte pola minute. Dodajte karfiol, ¼ žličice soli i 2-3 žlice vode te poklopite i ostavite da se kuha 2 minute.
Potom maknite poklopac i pojačajte toplinu te miješajte dok voda ne ispari i karfiol porumeni 5-7 minuta. Kuhani karfiol maknite sa štednjaka.
Na tavi zagrijte dvije žličice ulja. Dodajte krušne mrvice i prstohvat soli i miješajte dok ne dobije smeđe-zlatnu boju.
U slanoj vodi skuhajte tjesteninu. Pri cijeđenju tjestenine odlijte ¼ vode u kojoj se kuhala u posebnu posudu.
Iscijeđenu tjesteninu dodajte u lonac s karfiolom i kuhajte na srednjoj temperaturi. Dodajte vodu od tjestenine, kvasac, kapare, limunovu koricu i iscijeđeni sok, peršin, papar i 2 žlice maslinovog ulja. Miješajte dok se sastojci sjedine te dodajte začine po želji.
Tjesteninu izvadite na tanjure i pospite s hrskavim prženim krušnim mrvicama.