Tjestenina s artičokama i mozzarellom

Kremasta tjestenina s artičokama nije samo ukusna, već i zdrava. Sezona artičoka pravo je vrijeme da isprobate ovaj recept.

Tjestenina s artičokama i mozzarellom Izvor slike: 123RF

00:45

Sastojci:

Priprema tjestenine s artičokama

1. U posoljenu vodu stavite kuhati tjesteninu dok ne postane al dente.

2. Dok se tjestenina kuha pripremite umak. Najprije artičoke isperite pod hladnom vodom i osušite papirnatim ručnikom te uklonite sve suvišne listiće i grube krajeve.

2. Limunom natrljajte artičoke i ponovno isperite pod hladnom vodom, a zatim ih nasjeckajte.

3. Zagrijte ulje u dubljoj tavi i dodajte luk. Dinstajte ga oko 3 minute. Dodajte artičoke i dinstajte ih dok ne omekšaju. Dodajte sol, papar i peršin i dobro promiješajte.

4. Kad je tjestenina gotova, dodajte ju u tavu s artičokama. Sve zalijte bijelim vinom, dodajte naribanu mozzarellu, peršin, sol i papar. Na laganoj vatri miješajte sastojke dok se sir ne rastopi.

5. Prije posluživanja pospite tjesteninu parmezanom.

6. Poslužite dok je toplo, a ostatke nemojte čuvati za dan kasnije jer će artičoke oksidirati stajanjem.

Ostali recepti

Probiotski zimski smoothie
Napitak za regulaciju krvnog tlaka i kolesterola
Pileća salata s tjesteninom
Ražnjići od jagoda, pršuta i mozzarelle
Smoothie od kruške i banane za ljepši ten
Sušeni mango
Veganski voćni jastučići
Salata od tune, avokada i crvene paprike
© 2024 Zdravi recepti