Kremasta tjestenina s artičokama nije samo ukusna, već i zdrava. Sezona artičoka pravo je vrijeme da isprobate ovaj recept.
Sastojci:
1. U posoljenu vodu stavite kuhati tjesteninu dok ne postane al dente.
2. Dok se tjestenina kuha pripremite umak. Najprije artičoke isperite pod hladnom vodom i osušite papirnatim ručnikom te uklonite sve suvišne listiće i grube krajeve.
2. Limunom natrljajte artičoke i ponovno isperite pod hladnom vodom, a zatim ih nasjeckajte.
3. Zagrijte ulje u dubljoj tavi i dodajte luk. Dinstajte ga oko 3 minute. Dodajte artičoke i dinstajte ih dok ne omekšaju. Dodajte sol, papar i peršin i dobro promiješajte.
4. Kad je tjestenina gotova, dodajte ju u tavu s artičokama. Sve zalijte bijelim vinom, dodajte naribanu mozzarellu, peršin, sol i papar. Na laganoj vatri miješajte sastojke dok se sir ne rastopi.
5. Prije posluživanja pospite tjesteninu parmezanom.
6. Poslužite dok je toplo, a ostatke nemojte čuvati za dan kasnije jer će artičoke oksidirati stajanjem.