Tjestenina carbonara s artičokama

Artičoke su jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina C i K.

Tjestenina carbonara s artičokama

00:30

Sastojci:

Priprema

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.

U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri i dodajte luk. Pirjajte 5 minuta. Dodajte pancetu i artičoku te pirjajte 9 minuta. Dodajte češnjak i pirjajte još minutu.

U posebnoj zdjeli umutite 2 jaja i parmezan. Ocijedite kuhanu tjesteninu i dodajte u umućena jaja s parmezanom i sve skupa vratite u lonac na štednjak.

Miješajući dodajte pirjani luk i pancetu u tjesteninu. Još jednom dobro promiješajte i poslužite.

Ostali recepti

Salata od tikvica i vlasca
Juha od potočarke i komorača
Piccata piletina
Salata od slanutka i ružmarina
Zimska juha
Pire od češnjaka, cvjetače i celera
Galette s jagodama
Tost od maslina
© 2024 Zdravi recepti