Srdele s crvenim ribizlom

Začinite uobičajenu pripremu srdele s crvenim ribizlom

Srdele s crvenim ribizlom

00:30

Sastojci:

Za posluživanje

Priprema:

1. Zagrijte gril i na rešetku stavite aluminijsku foliju 2-3 minute prije pečenja.

2. Za marinadu ugrijte žele od crvenog ribiza u zdjeli iznad kipuće vode dok ne omekša. Dodajte naribanu koricu limete i šeri u zdjelu i sve dobro promiješajte.

3. Lagano isperite srdele i posušite ih upijajućim papirnatim ubrusom.

4. Stavite ih na dasku za rezanje i oštrim nožem napravite dijagonalne zareze po mesu ribe. U te proreze stavite sol ipapar.

5. Lagano kistom premažite ribu marinadom.

6. Stavite srdele na zagrijani gril i pecite 4-5 minuta sa svake strane.

7. Prilikom pečenja ribu povremeno premazujte preostalom marinadom. Poslužite sa zelenom salatom i kriškama limete.

Ostali recepti

Juha od poriluka i graška
Torta od mrkve i sira
Ljekoviti tonik koji uništava sve infekcije u tijelu
Slani muffini sa sirom
Čokoladna torta u tri sloja
Dinstane tikvice
Quinoa s gljivama
Tjestenina s povrćem i feta sirom
© 2024 Zdravi recepti