Šparoge s listom

Ukusan i zdravi recept za 4 osobe poslala nam je Janet Lukez.

Šparoge s listom

01:00

Sastojci:

Priprema:

Šparoge kuhati u slanoj vodi 5 min te ocijediti i staviti na stranu. Filete lista natrljati solju i limunovom/limetinom koricom. Ako se radi o kultiviranim šparogama (iz uzgoja), staviti samo po 1 ili eventualno 2 (ako su manje), a nekoliko komada ako su divlje šparoge, na rub fileta, zarolati filete oko šparoga i osigurati čačkalicom da se ne otvore.

Tako napravljene rolice poslagati u posudu za pečenje, na dno prekriveno papirom za pečenje. U posebnoj posudi umiješati ostatak šparoga, sol, koricu limuna, vlasac, crni papar  i senf i dijelom smjese premazati preko rolica.
Peći na 200 °C  15 do 20 minuta. Premazivati svakih 7 minuta i na kraju preliti s ostatkom smjese.

Ostali recepti

Pileće tortilje s umakom od ananasa
Marinirani pileći ražnjići
Miso juha (prehrana za krvnu grupu A)
Tjestenina s tunom
Dimljena šunka s linguine tjesteninom
Tjestenina s limunom, piletinom i šparogama
Salata od rabarbare, đumbira i gorgonzole
Smoothie od cikle i bobičastog voća
© 2024 Zdravi recepti