Šparoge s listom (riba)

Ugodan spoj mediteranske kuhinje

Šparoge s listom (riba)

01:00

Sastojci:

Priprema:

Šparoge kuhati u slanoj vodi 5 min te ocijediti i staviti na stranu. Filete lista natrljati solju i limunovom/limetinom koricom. Ako se radi o kultiviranim šparogama (iz uzgoja), staviti samo po 1 ili eventualno 2 (ako su manje), a nekoliko komada ako su divlje šparoge, na rub fileta, zarolati filete oko šparoga i osigurati čačkalicom da se ne otvore. Tako napravljene rolice poslagati u posudu za pečenje, na dno prekriveno papirom za pečenje. U posebnoj posudi umiješati ostatak šparoga, sol, koricu limuna, vlasac, crni papar i senf i dijelom smjese premazati preko rolica. Peći na 200°C/ 15-20 minuta Premazivati svakih 7 minuta i na kraju preliti s ostatkom smjese.

Energetska vrijednost:

130

Nutritivne vrijednosti:

Nutritivne vrijednosti:

Proteina 24 gr
Vit. A 25 %
Vit. C 30%
Ca 4 %
Fe 8 %

Ostali recepti

Smoothie od malina i lanenih sjemenki
Pileći ražnjići marinirani u jogurtu
Složenac od špinata i cheddara
Bruschetta
Svinjetina s lećom
Palačinke sa šumskim voćem
Domaći tzatziki umak
Piletina u umaku od čaja
© 2024 Zdravi recepti