Špagete s veganskim umakom

Ovaj ukusan veganski umak odlična je ideja za brzi obrok gotov za manje od pola sata.

Špagete s veganskim umakom

00:25

Sastojci:

Priprema:

  1. Skuhajte špagete al dente.
  2. Dok špagete kuhaju zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  3. Vatrostalnu posudu pokrijte papirom za pečenje, po njemu poredajte cherry rajčice narezane na polovice i začinite soli i paprom.
  4. Pecite 20-ak minuta pazeći da ne zagore.
  5. Za to vrijeme u loncu rastopite maslac, dodajte mu protisnuti češnjak i kratko popržite.
  6. U posebnoj posudi pomiješajte polovicu bademovog mlijeka, škrob i vodu, te pažljivo umiješajte u lonac u kojemu pržite češnjak.
  7. Nastavite miješati na laganoj vatri. Kad zgusne dodajte ostatak mlijeka, sol i papar, te kuhajte još 4 minute neprestano miješajući.
  8. Umak prelijte preko kuhanih špageta i dodajte pečenu cherry rajčicu. Po želji ukrasite svježim bosiljkom.

Ostali recepti

Mlijeko od pistacija
Last minute kolač od mrkve
Ledeni mocha smoothie
Jednostavna juha od muškatne tikve
Praška torta
Smoothie od đumbira i banane
Brze i jednostavne fritule
Tropska torta
© 2022 Zdravi recepti