U posudu stavite škampe, zatim dodajte bijelo vino, 2 žlice umaka od soje i kukuruzni škrob. Izmiješajte i ostavite da stoji barem 10-ak minuta, dok pripremite ostale sastojke.
U drugoj posudi izmiješajte 2 žlice umaka od soje i med dok se sastojci ne sjedine.
Na vatri rastopite maslac, dodajte češnjak i đumbir i kuhajte nekoliko minuta neprestano miješajući.
Kad se sastojci raspadnu dodajte marinirane škampe, skupa s vinom i ostalim sastojcima koji su se marinirali, i kuhajte 10-ak minuta, dok škampi ne dobiju bijelu boju s obje strane.
U tavu sa škampima dodajte umak od soje i meda i sve skupa kuhajte 2-3 minute, dok umak ne postane gust. Odmah premjestite na tanjur. Poslužite vruće, s prilogom po želji (rižom, brokulom ili nekim drugim povrćem), a ako želite, možete ukrasiti vlascem ili bosiljkom.