Slatki škampi

Tradicionalno azijsko jelo kombinira škampe sa slatkim umakom od soje i meda, može se kombinirati s bilo kojim prilogom, a gotovo je u tren oka!

Slatki škampi Izvor slike: Depositphotos

00:20

Sastojci:

Priprema

  1. U posudu stavite škampe, zatim dodajte bijelo vino, 2 žlice umaka od soje i kukuruzni škrob. Izmiješajte i ostavite da stoji barem 10-ak minuta, dok pripremite ostale sastojke.
  2. U drugoj posudi izmiješajte 2 žlice umaka od soje i med dok se sastojci ne sjedine.
  3. Na vatri rastopite maslac, dodajte češnjak i đumbir i kuhajte nekoliko minuta neprestano miješajući.
  4. Kad se sastojci raspadnu dodajte marinirane škampe, skupa s vinom i ostalim sastojcima koji su se marinirali, i kuhajte 10-ak minuta, dok škampi ne dobiju bijelu boju s obje strane.
  5. U tavu sa škampima dodajte umak od soje i meda i sve skupa kuhajte 2-3 minute, dok umak ne postane gust. Odmah premjestite na tanjur. Poslužite vruće, s prilogom po želji (rižom, brokulom ili nekim drugim povrćem), a ako želite, možete ukrasiti vlascem ili bosiljkom.

Ostali recepti

(Ne)tradicionalne pole od krumpira s Cambembert sirom i salatom od rukole
Pizza s piletinom
Juha od krastavaca i borovnica
Pečena purica s citrusima
Brokula, češnjak i rigatoni
Smoothie od malina
Kajgana s patlidžanima i tikvicama
Smoothie od trešanja
© 2024 Zdravi recepti