Zdravi recepti
Sendvič s bogato začinjenom tunom
Započnite dan ukusnim i zdravim zalogajem.
Izvor slike: 123RF
00:30
Jela od ribe
CentarZdravlja - Sendvič s bogato začinjenom tunom
Sastojci:
1/4 glavice luka tanko narezane
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 lista zelene salate
2 žlice octa
2 žlice senfa
1 žličica timijana
1/4 žličice soli
1/4 žličice papra
1/4 šalice sitno nasjeckanih maslina
1 tanko narezana rajčica
2 konzerve tune
4 šnite kruha po želji
1 šalica svježeg špinata
2 tvrdo kuhana jaja
Priprema sendviča s bogato začinjenom tunom
U zdjelu s hladnom vodom stavite luk i pustite da odstoji 15 minuta. Osijedite i osušite, stavite na stranu.
Pomiješajte ocat, maslinovo ulje, senf, timijan, sol i papar. Dobro promiješajte, a zatim dodajte tunu i masline.
Po želji tostirajte kruh. Na šnitu kruha rasporedite listove zelene salate, premažite smjesu s tunom, zatim stavite rajčicu, špinat, jaja i luk.
Prekrijte s drugom šnitom kruha. Ponovite postupak s preostale 2 šnite.
Zamotajte u foliju i držite u frižideru 24 sata.
Ostali recepti
Pileća prsa sa šampinjonima i aceto balsamicom
Smoothie od borovnica, limete i bosiljka
Zobene palačinke s borovnicama
Kremasta tjestenina s piletinom
Salata od jaja (Keto dijeta)
Eggnog prema receptu Jamieja Olivera
Marmelada od klementina
Juha od koprive
© 2024 Zdravi recepti