Zagrijte pećnicu na 200°C. Bundevu premjestite u posudu za pečenje, na koju ste prethodno stavili i papir za pečenje, i stavite peći 30-ak minuta. Kad meso od bundeve skroz omekša, izvadite iz pećnice, žlicom odvojite sredinu i stavite odmah u blender. Miješajte dok ne dobijete glatki pire od bundeve, izvadite i ostavite da se hladi. Ako koristite gotovi pire od bundeve, preskočite ovaj korak.
Na vatri zagrijte vodu i dodajte prstohvat soli. Kad voda proključa, dodajte raviole i ostavite da se kuhaju 10-ak minuta. Za to vrijeme u posudi izmiješajte brašno, pileći temeljac i juhu.
Na vatri rastopite maslac, dodajte sitno nasjeckani češnjak i ostavite da se kuha 1 minutu. Dodajte smjesu od brašna, temeljca i mlijeka i kratko kuhajte. Zatim dodajte parmezan, pire od bundeve, peršin, kadulju i muškatni oraščić. Kuhajte nepokriveno 15-ak minuta uz povremeno miješanje.
Kad se umak zgusne, maknite ga s vatre i dodajte procijeđene raviole. Ostavite 5 minuta dok ravioli upiju umak, poslužite toplo i ukrasite s prženim pinjolima i orasima ili po želji.