Punjene sardine

Ukusne i sočne sardine prelivene bijelim vinom.

Punjene sardine

00:35

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170°C.

Očistite sardine, ali pazite da ostanu čitave. Dobro ih isperite i ocijedite. Posolite ih i ostavite sa strane.

U zdjeli pomiješajte češnjak, ulje, krušne mrvice, peršin, origanu, ljutu papričicu koru i sok od limuna i dobro promiješajte.

Svaku sardinu napunite s jednom žličicom smjese od krušnih mrvica i zatvorite ih pomoću čačkalica. Stavite ih na lim za pečenje, prelijte vinom i pecite dok ne poprime zlatno smeđu boju.

Ostali recepti

Zapečena riža s piletinom
Tjestenina s limunom i češnjakom
Zobene pahuljice s mrkvom, grožđicama i chia sjemenkama
Napitak od zelenog čaja i banane
Paprike punjene kukuruzom, čilijem i sirom
Salata od quinoe i pečenog povrća
Patlidžan na mediteranski način
'Pljeskavice' od špinata i slanutka
© 2024 Zdravi recepti