Pljeskavice od lososa na podlozi od krastavaca

Pljeskavice od lososa zahvaljujući optimalnoj kombinaciji začina zadovoljit će i najzahtjevnija nepca.

Pljeskavice od lososa na podlozi od krastavaca Izvor slike: 123RF

00:20

Sastojci:

Za pljeskavice:

 

 

Za prilog:

 

Priprema:

  1. Filete lososa začinite soli i paprom.
  2. U tavi zagrijte ulje, te na srednjoj vatri pecite losos 2 minute sa svake strane, tek da poprimi malo boje izvana. Filete zatim stavite u frižider da se malo ohlade.
  3. U veliku posudu stavite losos, jaje, peršin, luk, korijandar, kumin, sol i papar. Rukama natrgajte losos na komade i pritom sve dobro izmiješajte.
  4. Formirajte male pljeskavice podjednake debljine.
  5. Ponovno zagrijte malo ulja na tavi, te stavite pljeskavice i pecite na srednjoj vatri. Okrenite ih na drugu stranu tek kada rubovi postanu smeđi, te pecite još 2-3 minute.
  6. Kada su pljeskavice pečene stavite ih na tanjur pokriven papirnatim ručnicima kako bi upili višak ulja.
  7. Krastavac naribajte ili narežite na manje komade, posolite i pokapajte limunom, te pomješajte s malo grčkog jogurta.
  8. Pljeskavice poslužite na podlozi od krastavaca, te na vrh dodajte grčki jogurt.

Ostali recepti

Kruh od banane
Pileća prsa s limunom i začinskim biljem
Mliječni kolač
Vitaminski voćni smoothie
Salata od patlidžana i kikirikija
Sok od jabuka, špinata i metvice
Varivo od kelja i krumpira s kobasicom
Juha od repe i slanutka
© 2024 Zdravi recepti