Pizza s tunom i mozzarellom

Ukusna pizza savršeno hrskave korice sa sočnim nadjevom od tune i mozzarelle.

Pizza s tunom i mozzarellom Izvor slike: 123RF

00:20

Sastojci:

Za tijesto: 

Za nadjev: 

Priprema pizze s tunom i mozzarellom

Priprema tijesta za pizzu:

1. Ulijte vruću vodu u dublju posudu i pričekajte nekoliko minuta kako bi posuda poprimila temperaturu vode.

2. Uključite pećnicu da se zagrije na 250 stupnjeva.

3. Za to vrijeme izlijte vruću vodu iz posude i osušite posudu papirnatim ručnikom. Zatim u posudu ulijte toplu vodu i dodajte suhi kvasac. Lagano promiješajte i ostavite da odstoji barem 3 minute.

4. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, sol i šećer.

5. Mješavini vode i kvasca dodajte maslinovo ulje i promiješajte. Dodajte mješavinu brašna, soli i šećera te dobro promiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu za tijesto.

6. Na čistu površinu posipajte malo brašna, a zatim na nju stavite smjesu te rukama umijesite. Od dobivenog tijesta formirajte kuglu, stavite u posudu i pokrijte krpom. Ostavite na toplom mjestu i pričekajte 5 minuta dok se tijesto digne.

7. Kada je tijesto spremno, izvaljajte ga te lagano pritisnite dlanovima pazeći pritom da ne pritišćete rubove.

8. Premjestite tijesto u lim koji ste prethodno nauljili ili stavili papir za pečenje.

Priprema nadjeva za pizzu:

1.U posudi pomiješajte majonezu, sok od limuna, sol i papar dok se sastojci sjedine. Dodajte tunu i parmezan te dobro promiješajte. Mješavinu ostavite sa strane.

2. Umutite jaje s malo vode u manjoj posudi i pomoću kista premažite rubove tijesta.

3. Na tijesto ravnomjerno rasporedite polovicu pripremljenog nadjeva, pritom ostavite nekoliko centimetara ruba bez nadjeva.

4. Zatim dodajte mozzarellu i ribani parmezan te ostatak nadjeva.

5. Na kraju sve lagano prelijte maslinovim uljem.

6. Pecite oko 10 minuta, odnosno dok rub pizze ne poprimi zlatno-smeđu boju.

Ostali recepti

Pizza s krumpirima
Losos s parmezanom
Nice cream: sladoled od samo tri sastojka
Čokoladne šnite
Salata od borovnica i jogurta
Složenac od špinata i artičoke
Čokoladna torta s mljevenim bademima
Čokoladna torta s kestenom
© 2024 Zdravi recepti