Pasta primavera

Tradicionalna pasta primavera sadrži puno više kalorija.Ova lakša verzija sadrži manje kalorija i masti.

Pasta primavera

00:45

Sastojci:

Priprema

U veliki lonac kada voda prokuha dodajte brokulu, gljive, tikvice, papriku i grašak. Pokrijte i kuhajte dok ne omekša, oko 10 minuta. Izvadite iz lonca.

U veliki lonac za pirjanje, zagrijete maslinovo ulje i češnjak. Dodajte povrće i pirjajte nekoliko minuta.

U drugom velikom loncu za pirjanje, zagrijte maslac, mlijeko i parmezan. Miješajte na umjerenoj vatri dok se parmezan ne rastopi i smjesa se zgusne.

Tjesteninu kuhajte dok ne bude al dente (tender) oko 10 do 12 minuta. Ocijedite tjesteninu temeljito.

Podijelite tijesto ravnomjerno na tanjure. Prelijte s povrćem i umak. Ukrasiti sa svježim peršinom i poslužite odmah.

Energetska vrijednost:

400

Nutritivne vrijednosti:

Nutritivne vrijednosti po osobi:

Kalorije 400
Kolesterol 80 mg
Protein 20 g
Natrij 310 mg
Ugljikohidrati 60 g
Fiber 3 g
Kalij 378 mg
Kalcij 264 mg
Ukupno masti 9g
Zasićene masnoće 2 g
Mononezasićene masti 4 g

Ostali recepti

Punjena Focaccia po receptu Jamieja Olivera
Salata od avokada i graha
Smoothie za detoksikaciju jetre
Juha od graha
Zapečena tjestenina s rajčicom i špinatom
Ukusne i hranjive energetske pločice
Čokoladni muffini s lješnjacima
Uskrsna šunka u kruhu
© 2022 Zdravi recepti