Odresci od oslića

Kvalitetan ručak za 4 osobe

Odresci od oslića

00:30

Sastojci:

Priprema:

1. Zagrijte gril i rešetku pokrijte slojem aluminijske folije. Naribajte đumbirov korijen. Narežite mladi luk na tanke trake.

2. Izmiješajte mladi luk, đumbir, nasjeckani peršin i šećer. Dodajte 1 žlicu vode.

3. Obrišite riblje odreske. Začinite po ukusu solju i paprom. Postavite na 4 odvojene, 20x20 cm aluminijske folije.

4. Pažljivo prelijte smjesom đumbira po ribi.

5. Narežite maslac na kocke i postavite preko ribe.

6. Lagano presavinite foliju preko mesa ribe da se prekrije i napravi paketić.

7. Stavite na zagrijani gril i pecite 10-12 minuta, ili dok ne bude gotovo.

8. Stavite paketiće ribe na pojedinačne tanjure. Odmah poslužite sa svježe kuhanim povrćem.

 

Savjet kuhara

Ako više volite laganiji okus đumbira, narežite ga umjesto ribanja i izvadite prije posluživanja.

Ostali recepti

Čokoladne lava tortice
Ravioli s gljivama
Domaći namaz od kruške
Tajlandska piletina sa zelenim curryem
Nar piletina s kus kusom
Varivo od brokule i quinoe
Salata od tikvica i bundeva
Tuna s ružmarinom
© 2024 Zdravi recepti