Kvalitetan ručak za 4 osobe
Sastojci:
1. Zagrijte gril i rešetku pokrijte slojem aluminijske folije. Naribajte đumbirov korijen. Narežite mladi luk na tanke trake.
2. Izmiješajte mladi luk, đumbir, nasjeckani peršin i šećer. Dodajte 1 žlicu vode.
3. Obrišite riblje odreske. Začinite po ukusu solju i paprom. Postavite na 4 odvojene, 20x20 cm aluminijske folije.
4. Pažljivo prelijte smjesom đumbira po ribi.
5. Narežite maslac na kocke i postavite preko ribe.
6. Lagano presavinite foliju preko mesa ribe da se prekrije i napravi paketić.
7. Stavite na zagrijani gril i pecite 10-12 minuta, ili dok ne bude gotovo.
8. Stavite paketiće ribe na pojedinačne tanjure. Odmah poslužite sa svježe kuhanim povrćem.
Savjet kuhara
Ako više volite laganiji okus đumbira, narežite ga umjesto ribanja i izvadite prije posluživanja.