Losos sa balzamičnim octom

Glazura od balzamičnog octa u kombinaciji s lososom postat će vaš omiljeni riblji specijalitet.

Losos sa balzamičnim octom

00:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Na maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak oko 3 minute. Dodajte bijelo vino, med, balzamični ocat, senf, sol i papar. Pirjajte na laganoj vatri dok se glazura ne zgusne, uz povremeno miješanje.

Losos posložite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Prelijte glazurom i pospite origanom. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta.

Preostalu glazuru nanesite kistom preko fileta, te začinite solju i paprom.

Ostali recepti

Kolač od naranče i badema
Rižine rolice s piletinom i povrćem
Pljeskavice od cvjetače i brokule
Piletina s maslinama
Kompot od trešanja
Muffini od mrkve i naranče
Muffini s limunom
Salata od slanutka, rajčice i peršina
© 2025 Zdravi recepti