Nazad na početnu
Sastojci
- 150 g kukuruza (u konzervi) ili 6-7 klipova
- 150 g bijelog graha (u konzervi)
- 2 pileće kocke za juhu
- 2 dl maslinovog ulja
- 1 crveni luk
- 4 češnja češnjaka
- 2 žličice kumina
- ½ žličice čilija
- 1 žličica crvene paprike
- 1 žlica octa
- prstohvat crnog papra
- prstohvat soli
- 1 dl punomasnog kokosovog mlijeka (za dekoraciju)
Priprema
Priprema
- Očistite kukuruz. Na vatri zagrijte maslinovo ulje i dodajte kukuruz, nasjeckani luk, sol i papar. Ako koristite kukuruz iz konzerve, iscijedite vodu prije nego što stavite na vatru. Kuhajte 8-10 minuta pa dodajte nasjeckani češnjak.
- Zatim dodajte kumin, čili i crvenu papriku i kuhajte još 3-4 minute na srednjoj vatri uz neprestano miješanje.
- Dodajte pileće kocke, procijeđeni grah i ocat. Stavite poklopac i ostavite da se kuha na laganoj vatri 15-ak minuta. Maknite s vatre i ostavite da se hladi par minuta.
- Rashlađenu juhu stavite u blender i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Vratite u posudu, ukrasite kokosovim mlijekom, crvenom paprikom ili vlascem i poslužite toplo.
