Lignje na tavi s limunom i češnjakom

Lignje je vrlo jednostavno pripremiti kod kuće, međutim pazite da ih ne pržite predugo jer će poprimiti gumenu teksturu.

Lignje na tavi s limunom i češnjakom Izvor slike: 123RF

00:35

Sastojci:

Priprema

1. Isperite rižu dok voda ne bude bistra. Stavite je u lonac s temeljcem.

2. Stavite lonac na štednjak i pričekajte da prokuha, a zatim smanjite temperaturu. Pokrijte i lagano kuhajte 10 minuta.

3. Ugasite plamen i dok spremate lignje ostavite lonac pokriven tako da se riža može pariti.

4. Očistite lignje od kožice i odložite.

5. Zarežite gornji dio liganja tako da dobijete spiralu.

6. Izmiješajte koricu limuna, smrvljeni češnjak i nasjeckanu Ijutiku.

7. Stavite lignje u plitku zdjelu i po njoj pospite smjesu limuna te promiješajte.

8. Zagrijte tavu do dimijenja. Pržite lignje 3-4 minute dok se ne ispeku, zatim ih narežite.

9. Pospite po njima korijandar i sok od limuna. Začinite po ukusu solju i paprom. Ocijedite rižu i odmah poslužite s lignjama.

Ostali recepti

Čokoladna torta s avokadom
Baba Ganoush
Salata od slanutka, jabuke i tune
Maslac od badema
Anitoksidativni smoothie sa đumbirom
Čaj od lavande i kamilice
Juha od mrkve i repe (Paleo dijeta)
Piletina u umaku od šampinjona
© 2024 Zdravi recepti