Lignje je vrlo jednostavno pripremiti kod kuće, međutim pazite da ih ne pržite predugo jer će poprimiti gumenu teksturu.
Sastojci:
1. Isperite rižu dok voda ne bude bistra. Stavite je u lonac s temeljcem.
2. Stavite lonac na štednjak i pričekajte da prokuha, a zatim smanjite temperaturu. Pokrijte i lagano kuhajte 10 minuta.
3. Ugasite plamen i dok spremate lignje ostavite lonac pokriven tako da se riža može pariti.
4. Očistite lignje od kožice i odložite.
5. Zarežite gornji dio liganja tako da dobijete spiralu.
6. Izmiješajte koricu limuna, smrvljeni češnjak i nasjeckanu Ijutiku.
7. Stavite lignje u plitku zdjelu i po njoj pospite smjesu limuna te promiješajte.
8. Zagrijte tavu do dimijenja. Pržite lignje 3-4 minute dok se ne ispeku, zatim ih narežite.
9. Pospite po njima korijandar i sok od limuna. Začinite po ukusu solju i paprom. Ocijedite rižu i odmah poslužite s lignjama.