Nazad na početnu
Sastojci
- 2 dl maslinovog ulja
- 300 g otkoštene pilećih prsa (narezane na kockice)
- 450 g tjestenine
- 200 g šampinjona, sitno narezanih
- 3 češnja češnjaka
- 75 g maslaca
- 6 žlica brašna
- 4 dl mlijeka
- 1 žličica senfa
- ribani parmezan
- prstohvat soli
Priprema
Priprema
- U vrućoj vodi skuhajte tjesteninu i prije cijeđenja odvojite sa strane 1 dl vode u kojoj se ona kuhala. Na maslinovom ulju pržite piletinu 4-5 minuta dok ne porumeni.
- U piletinu dodajte prstohvat soli i stavite u tanjur. U ulje od piletine dodajte narezane gljive i kuhajte 2-3 minute. Kad gljive malo omekšaju, dodajte češnjak, maslac i brašno. Miješajte dok ne dobijete zapršku i na kraju zalijte mlijekom dok ne dobijete glatku smjesu.
- Dodajte senf, parmezan i prstohvat soli i sve skupa kuhajte još 6-8 minuta. Ako umak bude pregust, dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina.
- Tjesteninu ubacite u gotovi umak i ostavite 1-2 minute da se sastojci sjedine. Poslužite toplo, a na vrh stavite ribani pamezan.