Kremasta salata s tjesteninom i kozicama

Ovu ukusnu salatu možete poslužiti samostalno za ručak ili večeru.

Kremasta salata s tjesteninom i kozicama Izvor slike: 123RF

00:29

Sastojci:

Za salatu: 

Za umak: 

Priprema:

  1. Tjesteninu skuhajte al dente. Čim je tjestenina kuhana, procijedite ju i ohladite pod mlazom hladne vode kako se ne bi raskuhala dodatno. Dobro ju ocijedite i ostavite sa strane.
  2. Jaja, celer, papriku i mladi luk nasjeckajte i stavite u dublju zdjelu. Dodajte kozice, tjesteninu i kopar te dobro promiješajte sve sastojke.
  3. Pripremite umak tako što ćete u šalici pomiješati majonezu (ili grčki jogurt), limunov sok, ocat, šećer, sol, papar i kajenski papar.
  4. Umak prelijte preko salate i sve dobro promiješajte kako bi se okusi sjedinili.
  5. Zdjelu u kojoj je salata prekrijte plastičnom folijom i ostavite u frižideru 30 minuta da se ohladi.

Ostali recepti

Tjestenina s grahom i salatom
Pileća prsa s limunom i začinskim biljem
Sladoled od manga od 3 sastojka!
Pureća prsa sa šampinjonima
Smoothie od ananasa i mrkve protiv artritisa
Pašteta od lososa s kiselim ribizlima
Sočna božićna torta s prošekom
Zapečeni punjeni krumpir
© 2024 Zdravi recepti