Kremasta juha od pečenog češnjaka

Ojačat će imunitet i ukloniti toksine.

Kremasta juha od pečenog češnjaka

01:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Odvojite češanj od češnjaka i neoguljene ih stavite na aluminijsku foliju. Prelijte s 2 žlice maslinovog ulja i posolite. Stavite u pećnicu i pecite oko 45 minuta. Izvadite i pustite da se hladi.

Kada se češnjak ohladi ogulite ga i stavite sa strane. U velikom loncu na laganoj vatri zagrijte preostale 2 žlice maslinovog ulja. Dodajte luk i timijan. Dinstajte oko 10 minuta. Dodajte češnjak i dinstajte oko 5 minuta.

Dodajte temeljac, smanjite vatru na najniže, poklopite i pustite da se kuha oko 20 minuta. Premjestite smjesu u blender i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Dodajte mlijeko, sol i papar, dobro promiješajte i poslužite.

Ostali recepti

Ledeni čaj od mente i jagoda
Ljuti gulaš od jaretine
Juha od špinata, češnjaka i celera
Veganske čokoladne okruglice
Napitak od kurkume i đumbira za imunitet
Pečeni losos s narančom i limunom (Crohn friendly) by Petra Terner
Proteinski muffini s jajima, gljivama i keljom
Bogato začinjena tjestenina s orasima
© 2024 Zdravi recepti