Krem juha od pečene cikle i krumpira

Zdrava i ukusna juha s ciklom i krumpirom zasigurno će izmamiti osmijehe svim ljubiteljima kremastih toplih predjela.

Krem juha od pečene cikle i krumpira

02:10

Sastojci:

Priprema

  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 190°C. Stavite krumpir i ciklu u lim za pečenje i prelijte sa 1 žlicom maslinovog ulja i začinite solju i paprom.
  2. Pecite ih u zagrijanoj pećnici dok ne omekšaju, to jest oko 1 sat, zatim dopustite da se sve ohladi.
  3. Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u velikom loncu na srednje jakoj vatri i dodajte celer, luk i češnjak. Dinstajte lagano, često miješajući, sve dok luk ne bude proziran, znači oko 5 minuta. Zatim dodajte pečeno povrće, pileći temeljac, timijan i lovorov list, dovedite sve do vrenja i smanjite vatru.
  4. Pirjajte sve dok celer ne bude jako mekan, cca 45 minuta.
  5. Uklonite s vatre i odbacite lovorov list. Smiksajte juhu u loncu s blenderom dok ne bude jako kašasta, a zatim umiješajte mlijeko i sok od limuna.
  6. Poslužite vruće i ukrasite po želji.

Ostali recepti

Rolice od tikvica
Špinat s limunom i češnjakom (prehrana za krvnu grupu 0)
Švedski čokoladni kolač
Juha od graška i badema
Tortilje od tikvica i piletine
Namaz od badema i vanilije
Kolač s jagodama i čokoladom
Torta od jabuka i oraha
© 2022 Zdravi recepti