Krem juha od gljiva

Ova slasna krem juha od svježih gljiva ima jedinstven i bogat okus pa je izvrsna kao toplo predjelo ili zasebno vegetarijansko jelo kojem možete dodati komadiće prepečenog kruha.

Krem juha od gljiva

00:30

Sastojci:

Priprema

  1. Rastopite maslac u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dinstajte shiitake, šampinjone i luk 5-10 minuta ili dok ne omekšaju. Ako želite, umjesto ove dvije vrste, možete koristiti i druge vrste gljiva, a možete i kombinirati 3 ili više vrsta.
  2. Lagano dodajte brašno i miješajte sve dok ne dobijete glatku masu. Postupno umiješajte i temeljac, kojeg ste prethodno rastopili u 2 dl vruće vode. Po potrebi dodajte još vode pa kuhajte dok se sve sjedini, 5-6 minuta, uz povremeno miješanje.
  3. Kad se juha zgusne, najprije dodajte vrhnje za kuhanje pa sol i papar (količinu koju želite), a po želji možete posuti cimetom.
  4. Ponovno zagrijte juhu na laganoj vatri, ali nemojte dopustiti da dođe do vrenja.
  5. Ako servirate kao vegetarijanski obrok, možete dodati i kockice prepečenog kruha. Poslužite toplo, s dekoracijom po želji.

Ostali recepti

Pizza s karfiolom
Složenac od smeđe riže i povrća
Losos u umaku od šljiva
Napitak za revitalizaciju štitnjače i ubrzanje metabolizma
Tjestenina s kremastim umakom od lososa
Smoothie od jabuke i lanenih sjemenki
Špageti sa čilijem i gljivama
Salata od tjestenine, graška i parmezana
© 2022 Zdravi recepti