Juha od pečenih rajčica

Lagana juha od rajčice bogatog je okusa, a zadovoljit će dnevnu dozu vitamina, potaknut će mršavljenje, poboljšati vid, dati koži sjaj i pomoći tijelu u borbi protiv bolesti.

Juha od pečenih rajčica

01:00

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Rajčice operite i narežite na pola. Stavite ih u posudu za pečenje okrenute mesom prema gore. Dobro posolite i popaprite pa okrenite meso prema dolje.
  2. Dodajte sitno nasjeckani češnjak, pospite timijan i zalijte maslinovim uljem. Stavite peći na 30 minuta, dok se rajčice lagano ne raspade i porumeni.
  3. Za to vrijeme na vatri rastopite maslac i dodajte luk. Smanjite vatru i ostavite da se kuha 15-ak minuta dok luk ne poprimi zlatnu boju i postane karameliziran. Dodajte pasiranu rajčicu, kuhajte još dvije minute i prelijte Aceto Balsamico.
  4. Izvadite rajčice iz pećnice, dodajte ih u lonac s lukom i pasiranom rajčicom. Dodajte i timijan, češnjak i sokove koje je rajčica pustila u lonac. Po želji pojačajte začine (timijan, češnjak, sol i papar), dodajte svježi bosiljak i otopljeni temeljac i ostavite da pirja 20-ak minuta.
  5. U blenderu ili uz pomoć štapnog miksera napravite krem juhu. Po želji dodajte još začina, a ako vam juha bude previše gusta, dodajte još temeljca i dobro izmiješajte. Poslužite toplo uz prepečeni kruh ili pohani sir i ukrasite svježim bosiljkom ili po želji.

Ostali recepti

Smoothie od zobi i jagoda
Pileća krilca u japanskom umaku
Detox smoothie
Smoothie od ananasa i đumbira
Lava cake za obožavatelje slatkog
Cheesecake s preljevom od brusnica
Tjestenina s limunom i porilukom
Prokulice s brusnicama
© 2022 Zdravi recepti