Juha za sve ljubitelje pikantnoga
Sastojci:
1. Za spiralu od luka sitno narežite mladi luk po dužini. Stavite u posudu s hladnom vodom i odložite.
2. Maknite glave i ljuske s kozica, ostavite repove.
3. Razrežite kozice gotovo na pola, u oblik leptira i izvadite crnu žilicu.
4. U većoj tavi zagrijte juhu sa sokom i ribanom koricom limuna, ribljim umakom, chilijem i soja umakom.
5. Izgnječite limunsku travu i dodajte juhi.
6. Kad je mješavina juhe zakuhala, dodajte kozice i kuhajte dok ne postanu ružičaste.
7. Izvadite limunsku travu i dodajte rižin ocat i korijandar.
8. Razdijelite u tanjure i ukrasite svrdlima mladog luka. Odmah poslužite.
Savjet kuhara
Za snažniji okus dodajte prozirne rezance (od mung graška) u isto vrijeme kad i kozice.