Juha od chiIlija i kozica

Juha za sve ljubitelje pikantnoga

Juha od chiIlija i kozica

00:30

Sastojci:

Sastojci:
  • Priprema:

    1. Za spiralu od luka sitno narežite mladi luk po dužini. Stavite u posudu s hladnom vodom i odložite.

    2. Maknite glave i ljuske s kozica, ostavite repove.

    3. Razrežite kozice gotovo na pola, u oblik leptira i izvadite crnu žilicu.

    4. U većoj tavi zagrijte juhu sa sokom i ribanom koricom limuna, ribljim umakom, chilijem i soja umakom.

    5. Izgnječite limunsku travu i dodajte juhi.

    6. Kad je mješavina juhe zakuhala, dodajte kozice i kuhajte dok ne postanu ružičaste.

    7. Izvadite limunsku travu i dodajte rižin ocat i korijandar.

    8. Razdijelite u tanjure i ukrasite svrdlima mladog luka. Odmah poslužite.

    Savjet kuhara

    Za snažniji okus dodajte prozirne rezance (od mung graška) u isto vrijeme kad i kozice.

    Ostali recepti

    Piletina u šampanjcu
    Salata od brusnice i špinata
    Puretina s češnjakom
    Orada sa sezamom
    Klasične ćufte
    Zobene pahuljice sa chia sjemenkama i borovnicama
    Začinjeni meksički umak
    Tortilja s krumpirom i dimljenom paprikom
    © 2022 Zdravi recepti