Nazad na početnu

Juha od celera i graška

Ova ukusna i kremasta juha, oduševit će vas svojom podatnom teksturom, slatkastim okusom i jednostavnom pripremom!

00:55
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 300 g celera, očišćenog i narezanog na komadiće
  • 150 g graška
  • 1 očišćeni češanj češnjaka
  • 120 g oguljenog i narezanog krumpira
  • 600 ml povrtnog temeljca
  • 100 ml mlijeka

Priprema

Priprema

  1. Zagrijte maslinovo ulje u tavi.
  2. Dodajte celer, češnjak i krumpir.
  3. Dodajte žlicu vode i malo soli.
  4. Miješajte 10 minuta.
  5. Dodajte grašak i pirjajte još 5 min.
  6. Ulijte povrtni temeljac i kuhajte još 20 minuta.
  7. Štapnim mikserom napravite kremastu juhu.
  8. Dodajte mlijeko i promiješajte.
  9. Poslužite toplo!