Juha od artičoke

Bogata juha za 8 osoba.

Juha od artičoke

01:20

Sastojci:

Priprema

Rastopite maslac u velikon loncu na srednje jakoj vatri. Umiješajte mrkvu, celer, luk i gljive. Kuhajte i dobro promiješajte dok sve ne bude mekano, to jest oko 5 minuta. Dodajte brašno i kuhajte 10 minuta, miješajući povremeno. Umiješajte pileći temeljac, srce artičoka, lovorov list, sol, papar, majčinu dušicu, origano, kadulju i mljevenu papriku.

Smanjite vatru i ostavite neka se krčka na 30 minuta.

Malo umutite vrhnje za kuhanje u maloj zdjeli, ali ne prenaglo; prebacite u juhu i nastavite kuhati dok se juha ne zagrije (ne prokuhati).

Za kraj izvadite i bacite lovorov list, a zatim sa štapnim mikserom smiksajte juhu dok ne bude kremasta.

Poslužite vruće.

Ostali recepti

Jednostavni umak od gljiva za 15 minuta
Juha od šparoga i češnjaka
Smuđ s rajčicom (Sonoma dijeta)
Smoothie od papaje i ananasa za eliminaciju celulita
Složenac od krumpira i poriluka
Smoothie od kivija i dinje
Smoothie od kurkume
Kremasti smoothie od avokada i limete
© 2024 Zdravi recepti