Juha od artičoke

Bogata juha za 8 osoba.

Juha od artičoke

01:20

Sastojci:

Priprema

Rastopite maslac u velikon loncu na srednje jakoj vatri. Umiješajte mrkvu, celer, luk i gljive. Kuhajte i dobro promiješajte dok sve ne bude mekano, to jest oko 5 minuta. Dodajte brašno i kuhajte 10 minuta, miješajući povremeno. Umiješajte pileći temeljac, srce artičoka, lovorov list, sol, papar, majčinu dušicu, origano, kadulju i mljevenu papriku.

Smanjite vatru i ostavite neka se krčka na 30 minuta.

Malo umutite vrhnje za kuhanje u maloj zdjeli, ali ne prenaglo; prebacite u juhu i nastavite kuhati dok se juha ne zagrije (ne prokuhati).

Za kraj izvadite i bacite lovorov list, a zatim sa štapnim mikserom smiksajte juhu dok ne bude kremasta.

Poslužite vruće.

Ostali recepti

Ljetna salata od smokvi
Sok od cikle i mrkve
Muffini od rabarbare
Quinoa s brokulom
Čokoladna torta s malinama i ricotta sirom
Juha od cvjetače i oraha
Tortilje s lješnjacima, puretinom i špinatom
Pljeskavice od artičoke i špinata
© 2022 Zdravi recepti