Hobotnica napravljena kao da je ispod peke

Hobotnica ispod peke ubraja se među najpopularnije ljetna jela o kojem maštamo još dugo nakon što se vratimo u svoja četiri zida. Ukusnu hobotnicu možete napraviti i u pećnici.

Hobotnica napravljena kao da je ispod peke Izvor slike: 123RF

01:30

Sastojci:

Priprema:

  1. Hobotnicu očistite, operite i ostavite u zamrzivaču. Prije pripreme odmrznite jer ćete tako omekšati meso.
  2. Već unaprijed opranu hobotnicu stavite da se kuha u vlastitoj tekućini.
  3. Krumpir narežite na četvrtine i kuhajte u posoljenoj vodi oko 15 minuta.
  4. Nakon što tekućina ispari, hobotnicu prebacite u protvan napunjen krumpirima.
  5. Zalijte s maslinovim uljem. Pripazite da su pri tome krumpiri dobro nauljeni.
  6. Protvan prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici na 250 stupnjeva oko 30 do 40 minuta, onoliko koliko je potrebno da krumpir omekša.
  7. U međuvremenu u loncu u kojem ste kuhali hobotnicu, dodajte maslinovog ulja i prepržite češnjak koji ne smije požutjeti.
  8. Dodajte vino (bijeli ili crno, ovisno o želji) i peršin te dodatno začiniti s paprom i soli, ovisno o željama.
  9. Neka se kuha talog od hobotnice u vinu sve dok se posve na rastopi u njemu.
  10. Kad su krumpiri i hobotnica gotovi, izvadite iz pećnice, prelijte s kuhanim vinom.
  11. Vratite u pećnicu bez prekrivanja i pecite još maksimalno 10 minuta.

Ostali recepti

Zobene pahuljice s orasima, jabukama i medom
Krem juha od mrkve, đumbira i avokada
Smoothie od šparoga i špinata
Hrskava pečena piletina
Bruschette s rajčicom i feta sirom
Ljekoviti tonik koji uništava sve infekcije u tijelu
Pečena jaja s dimljenim lososom
Klasični čokoladni sladoled
© 2024 Zdravi recepti