Gazpacho

Španjolska hladna juha s povrćem za šest osoba.  

Gazpacho

00:25

Sastojci:

Priprema

Stavite češnjak, žumanjak i kruh u blender ili mikser i smiksajte ih. Za vrijeme dok se sve to miksa (ako imate takav tip miksera) lagano dodavajte ulje u tankom stalnom toku, sve dok se smjesa ne pretvori u smjesu nalik majonezi.

Dodajte nasjeckane rajčice, luk, krastavce, paprike i pasiranu rajčicu u manjim dozama te nastavite miješati dok ne dobijete glatku smjesu.

Zasolite i zapaprite, a zatim stavite u hladnjak dok ne mislite poslužiti gazpacho.

Prije nego što poslužite, probajte još jednom da li ima dovoljno začina.

Poslužite hladno uz krišku limuna, kako bi gosti po želji mogli istisnuti malo u gazpacho.

Ostali recepti

Paprike punjene quinoom i puretinom
Žuti smoothie
Džem od trešanja
Zdravi sladoled na štapiću
Kolač s orasima i glazurom od kave
Napitak koji može očistiti tijelo u samo 42 sata
Zapečeni losos s povrćem
Francuski tost
© 2024 Zdravi recepti