Fusilli s pikantnom salsom od rajčice

Začinite tjesteninu na pravi način

Fusilli s pikantnom salsom od rajčice

00:45

Sastojci:

Priprema:

1. Stavite rajčice u zdjelu i prelijte kipućom vodom. Neka malo odstoji, sve dok se koža ne počne guliti.

2. Odstranite kožu s rajčica, podijelite svaku rajčicu na 4 komada i izvadite sjemenke. Nasjeckajte rajčice na male kockice i stavite ih u malu tavu. Dodajte sok od limuna i limete te ribanu koricu limete, dobro promiješajte.

3. Dodajte nasjeckane ljutike i češnjak. Pažljivo izvadite sjemenke iz chillija, sitno ga nasjeckajte pa dodajte u tavu.

4. Uzavrijte i Iagano kuhajte 5-10 minuta dok se salsa pomalo ne zgusne.

5. Odložite salsu. Neka se arome razviju dok spremate tjesteninu.

6. Uzavrijte lonac vode i dodajte tjesteninu. Lagano kuhajte 10-12 minuta dok tjestenina na omekša.

7. Tjesteninu ocijedite i isperite u kipućoj vodi. Stavite je na tanjure, na nju salsu i malu žličicu creme fraiche (vrhnje za kuhanje). Ukrasite nasjeckanim bosiljkom i origanom te odmah poslužite.

Ostali recepti

Proljetna pileća juha s povrćem
Smoothie od bobičastog voća i breskve
Tortilje s piletinom i paprikom
Salata od limete, bosiljka i mandarina
Cheesecake od maline bez brašna i šećera
Čokoladni energetski smoothie s ciklom
Piletina s limunom i ružmarinom
Sočni bakalar
© 2024 Zdravi recepti