Čokoladni keksići s bundevom i zobenim pahuljicama su bezglutenski, veganski i super lagani obrok, a ne sadrže dodatni šećer pa su pogodni i za one koji paze na liniju.
1 žlica javorovog sirupa ili prirodnog zaslađivača (po želji)
Priprema
Ako nemate gotovi pire od bundeve, možete ga pripremiti sami. Zagrijte pećnicu na 200°C. Bundevu premjestite u posudu za pečenje, na koju ste prethodno stavili i papir za pečenje, i stavite peći 30-ak minuta. Kad meso od bundeve skroz omekša, izvadite iz pećnice, žlicom odvojite sredinu i stavite odmah u blender. Miješajte dok ne dobijete glatki pire od bundeve, izvadite i ostavite da se hladi. Ako koristite gotovi pire, preskočite ovaj korak.
Zagrijte pećnicu za 180°C i u posudu stavite papir za pečenje.
U posudu stavite sve suhe sastojke i lagano pomiješajte. Dodajte sve ostale sastojke, osim komadića čokolade, bez miješanja.
Na kraju dodajte komadiće čokolade i formirajte tijesto. Napravite oblik keksića ili kuglica, a ova količina je dovoljna za otprilike 10 komada. Stavite kekse na papir za pečenje i pecite 10-ak minuta, dok tijesto ne porumeni.