Cheesecake s borovnicama poslužen u čaši izgleda veoma efektno, a priprema je vrlo jednostavna!
Sastojci:
Za podlogu:
Za kremu od sira:
Za pire od borovnica:
Dodatno:
1. Priprema baze:
U zdjelicu stavite izmrvljene kekse, dodajte rastopljeni maslac i sve dobro promiješajte. Ostavite sa strane.
2. Priprema kreme od sira:
U posudu od miksera stavite sve sastojke za kremu i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu te ostavite sa strane.
3. Priprema pirea od borovnica:
U dublju zdjelu stavite sve sastojke za pire od borovnica i usitnite pomoću štapnog miksera. Ako je smjesa previše gusta dodajte nekoliko žlica vode i sve dobro promiješajte.
Stavite pire u manji lonac i kuhajte na laganoj vatri oko 8 minuta uz povremeno miješanje. Kada se pire malo ohladio vratite ga u zdjelu, dodajte krem sir i dobro promiješajte kako bi se sastojci spojili.
4. Slaganje slojeva:
U čašu najprije stavite malo podloge od keksa i dobro utisnite pomoću žlice. Na podlogu stavite nekoliko žlica kreme od sira, a na to dodajte pire od borovnica. Za ukras možete na vrh staviti nekoliko borovnica.
Ponovite postupak dok ne napunite sve čaše (količina sastojaka bi trebala biti dovoljna za cca 6 manjih čaša).
Ostavite nekoliko sati u frižideru prije posluživanja.